Selecteer een pagina
Stef Heerema


Deventer Denkt nodigt u 18 mei uit voor een interessante avond over de Bijbelse zondvloed, geologie, zoutlagen en een aarde van 6000 jaar oud. Laat jij je verrassen? 

Het ontstaan van leven door middel van evolutie vereist miljarden jaren. De consensus is dat aardlagen over zeer lange periodes zijn afgezet. Maar klopt dit wel? Er zijn allerlei kenmerken die duiden op snellere processen.

Zijn zoutlagen het gevolg van langdurige verdamping van zeewater, of is het vulkanisch gesteente? De Castile zoutformatie in Amerika bijvoorbeeld bestaat uit 418.000 dunne laagjes die in 209.000 jaren zouden zijn afgezet. Maar is een vulkanische oorsprong waarschijnlijker?

Zijn hunebedstenen langzaam van Zweden naar Drenthe geschoven in ijs verpakt, of in snel stromend water onder het ijs? Kunnen 80 km dikke continenten wel langzaam over de aardbodem schuiven over duizenden kilometers? Is dat technisch mogelijk, of kan verschuiven alleen met een groter krachtenspel?

Woensdag 18 mei spreekt Stef Heerema over zijn onderzoek naar het ontstaan van aardlagen. Hij heeft gewerkt voor grote technische bedrijven als Fokker, Urenco, Cordis. Stef had een ingenieursbureau en publiceert internationaal over geologische catastrofes.

De avond wordt gehouden in EKC-de Olijfboom: Enkdwarsstraat 2, Deventer. De avond duurt van 20:00 – 21:30 uur. De locatie gaat open om 19:30 uur en de lezing start om 20:00 uur. Na afloop van het praatje is er ruime gelegenheid voor het vraag- en antwoordgedeelte met de spreker. Aanmelden is niet verplicht, wel prettig. Toegang is gratis, wel is er een collecte om de onkosten te dekken.  

Ben jij klaar om het fundament van je wereldbeeld stevig te laten schudden?

Locatie

De gymzaal van Evangelisch Kindcentrum De Olijfboom. Enkdwarsstraat 2, 7413 TV Deventer.

10 minuten lopen vanaf het treinstation Deventer Centraal.

Parkeren

Je kunt onder andere bij de volgende locaties gratis parkeren.

1. Schurenstraat (bij Centrum voor Gezondheid Hoge Hond)
2. Schurenstraat 8 (achter het gebouw van het Apostolisch Genootschap)