Selecteer een pagina

Meld je aan voor deze avond

Lucien Tuinstra spreekt zaterdag 9 november in De Ontmoeting in Deventer over het onderwerp: ‘Schepping of evolutie? Wat zegt de Bijbel en wat zegt de wetenschap?’

Lucien Tuinstra is fulltime medewerker van de Engels-Australische organisatie Creation Ministries International en heeft een bachelor in de natuurkunde en een master in het (christelijk) onderwijs.

Over de avond

Elke Christen zal getuigen dat de Bijbel God’s Woord is. Maar wat als de Bijbelse tekst en wetenschap tot tegenstrijdige conclusies komen?

Het is belangrijk om te beseffen dat operationele wetenschap niet de geschiedenis kan testen door middel van experimenten. Het verleden is bekend door openbaring. Hetzij verteld door ooggetuigen, of door personen geïnspireerd door ooggetuigen. Is er een ooggetuige meer betrouwbaar dan God? Is er een betere inspiratiebron dan Hij die niet kan liegen (Titus 1:2)?

Als de eerste hoofdstukken in de Bijbel ongeloofwaardig zijn, wat dan te denken over de rest van het Geschrift? In het Verenigd Koninkrijk is de kerk hevig geïnfiltreerd door mensen die de Bijbel proberen te rijmen met evolutionisme. Is dit überhaupt mogelijk? Toetst alles en behoudt het goede (1 Tess. 5:21). De openingshoofstukken van Genesis zijn fundamenteel voor het evangelie.

Datum en tijd

Zaterdag 9 november 2019 van 20:00 – 21:30 uur. De deur gaat open om 19:30 uur.

Locatie

De Ontmoeting
Nieuwstraat 19-21
7411 LE Deventer

Indeling avond

  • 19:30 uur: De Ontmoeting gaat open waarbij er gelegenheid is om koffie / thee met elkaar te drinken
  • 20:00 uur: Introductiepraatje
  • 20:05 uur: Lucien houdt zijn lezing
  • 21:00 – 21:30 uur: Tijd voor het stellen van vragen aan Lucien
  • 21:30 uur: afsluiting avond

Parkeren

Ben je met de auto? Klik dan hier voor informatie over het parkeren.

Ben je met de fiets? Wil je dan de fiets parkeren bij de bibliotheek? Of bij de fietsenstalling tegenover de bibliotheek? Dit om de winkelstraat vrij te houden voor voetgangers.

Aanmelden

Toegang is gratis, maar aanmelden is wel gewenst zodat wij weten hoeveel mensen er komen. Verder is het goed om te weten dat er een collecte wordt gehouden om de kosten te dekken.