Selecteer een pagina

Lucien Tuinstra (M.Ed.) is natuurkundige en onderwijskundige.

Lucien Tuinstra groeide op in Nederland. Hij studeerde toegepaste natuurkunde aan de Hogeschool Enschede, een voorloper van Saxion. Lucien woonde en werkte daarna in het buitenland; eerst van 2000 tot 2004 in Spanje en vervolgens in Schotland.

In Spanje deed hij zijn eindproject voor het behalen van zijn bachelor aan de Universitat Politècnica de Catalunya in Barcelona over “The characterization of polymerfilms (PPy & PT & Pan) obtained by plasma enhanced chemical vapour deposition”. Daarna werkte hij als technicus voor een Spaans gascalibratie en instrumenten bedrijf. In de tijd dat hij de International Church of Barcelona bezocht, kwam Lucien in aanraking met het creationisme.

In december 2004 verhuisde Tuinstra naar Schotland, waar meer dan 13 jaar werkte hij als ingenieur in de gasindustrie, met name in het testen en ontwikkelen van gasmeetinstrumenten en apparatuur, en het trainen van anderen daarin. Zijn taken waren oa op het gebied van product support, product management en customer support, en brachten veel reizen naar het buitenland met zich mee.

Enkele jaren geleden begon Lucien met afstandsonderwijs aan het Institute of Creation Research (ICR in Dallas, Texas). Daarvoor bezocht hij ook verschillende keren de Verenigde Staten. Onder auspiciën van ICR’s School of Biblical Apologetics (SOBA), kreeg hij in maart 2018 zijn masters in het christelijk onderwijs.

In de loop der jaren heeft Lucien veel gewerkt met kinderen en vooral met de tieners in zijn kerk. Hij weet dus uit de eerste hand hoe belangrijk het is dat zij klaar zijn om de uitdagingen die zij ontmoeten in de cultuur van vandaag onder ogen te zien. Een cultuur die steeds vijandiger is voor Bijbels georienteerde christenen. Hij kan wat hij heeft geleerd aan de SOBA opleiding goed gebruiken in zijn jeugdwerk.

Lucien ontmoette zijn vrouw Anna op een reis naar Israël en ze trouwden in 2015. In oktober 2018 is Tuinstra full-time gaan werken voor Creation Ministries International (CMI UK / Europe), voornamelijk als spreker en schrijver. Zijn passie is het verkondigen van de waarheid van schepping en evangelie en Lucien keert zich tegen het seculiere, humanistische denken.

Twee artikelen van Tuinstra die in het nederlands zijn vertaald, kun je lezen op de website van Schepping of Evolutie.

Tien antwoorden van Bijbelse creationisten

Verder schreef hij mee aan twee andere artikelen in Creation.

Genesis 1: YÔM ≠ eon
Can the Hebrew word for day in Genesis 1 (yom) mean a long period of time (eon)?
Door Lucien Tuinstra, Jonathan Sarfati, Russell Grigg, John Ashton
https://creation.com/yom-not-an-eon

Marriage and identity crisis
Redefining marriage, age, gender and species
By Lita Cosner, Gary Bates, Lucien Tuinstra, Victor Kuligin
https://creation.com/marriage-identity-crisis

Bron van foto en tekst: Creation.com