Selecteer een pagina

Helaas zit de locatie voor woensdag 8 januari vol. Er passen geen mensen meer bij.

Wil je er de volgende keer wel bij zijn? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief. We sturen je een e-mail wanneer er weer een nieuwe avond is van Deventer Denkt. Mensen die zich ingeschreven hebben voor een avond zijn verzekerd van een plek.

Spreker: Ruben Jorritsma
Onderwerp: Argumenten voor het bestaan van God
Datum: Woensdag 8 januari 2020
Tijd: van 20:00 – 21:30 uur. De deur gaat open om 19:30 uur.

Het onderwerp

Is er een God? Dat is een kwestie geloof. Je gelooft het of je gelooft het niet; we zullen het nooit zeker weten.

Dat is een gedachte die je vaak tegenkomt: “geloof” is persoonlijk en subjectief, en staat los van argumentatie. Het is daarmee het tegenovergestelde van wetenschap, waar het draait om objectiviteit en onderbouwing.

Toch hebben mensen in praktijk vaak wel redenen om in God te geloven. Soms zijn dat inderdaad hele persoonlijke redenen, zoals een bepaalde steun die ze ervaren, of iets wat ze meegemaakt hebben. Maar er zijn ook rationele argumenten. Zowel op filosofische als wetenschappelijke gronden valt te onderbouwen dat er een Schepper is. In dit seminar zullen een aantal van deze argumenten uiteengezet en verdedigd worden.

De spreker

Ruben Jorritsma heeft een bachelor in moleculaire biologie en een master in de evolutiebiologie. Momenteel werkt hij via Wageningen Universiteit aan zijn promotieonderzoek in de wetenschapsfilosofie. Tevens is hij betrokken bij Weet Magazine en Geloofsverdediging.nl. 

Locatie

De Ontmoeting
Nieuwstraat 19-21
7411 LE Deventer

Indeling avond

19:30 uur: De Ontmoeting gaat open waarbij er gelegenheid is om koffie / thee met elkaar te drinken
20:00 uur: Introductiepraatje
20:05 uur: Ruben Jorritsma houdt zijn lezing
21:00 – 21:30 uur: Tijd voor het stellen van vragen aan Ruben Jorritsma
21:30 uur: afsluiting avond

Parkeren

Ben je met de auto? Klik dan hier voor informatie over het parkeren.

Ben je met de fiets? Wil je dan de fiets parkeren bij de bibliotheek? Of bij de fietsenstalling tegenover de bibliotheek? Dit om de winkelstraat vrij te houden voor voetgangers.

Aanmelden

Toegang is gratis, maar aanmelden is wel gewenst zodat wij weten hoeveel mensen er komen. Verder is het goed om te weten dat er een collecte wordt gehouden om de kosten te dekken.

Schrijf je in op de nieuwsbrief om de hoogte te blijven.